GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit wint aan populariteit. Deze aanpak werkt het best als er genoeg ruimte beschikbaar is rond uw open haard of kachel.

Ons gespecialiseerde team van schoorsteenvegers maakt gebruik van geavanceerde reinigingstools en kwaliteitsborstels die speciaal voor deze interne schoonmaaktechniek zijn gemaakt. Waarom zou u deze benadering verkiezen boven de conventionele methodes? Eenvoud: het is effectiever en voorkomt de risico’s van dakbeklimming.

Door de binnenkant van de schoorsteen tijdens de reiniging in de gaten te houden, zorgen we voor een diepgaande en nauwkeurige schoonmaak. Mochten grote roet- of vuildeeltjes loskomen, dan kan onze expert direct actie ondernemen, wat resulteert in een schone leefomgeving. Na deze uitvoerige reiniging is uw kachel of open haard weer klaar voor een veilige en efficiënte stookbeurt.

Benieuwd of deze methode past bij uw schoorsteen? We adviseren u graag en kunnen indien gewenst een inspectie verrichten. Wij komen graag uw schoorsteen vegen van binnenuit.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

In bepaalde situaties, zoals bij steile daken of onvoorspelbaar weer, kan het riskant zijn voor de schoorsteenveger om het dak op te klimmen. Hier biedt de interne schoonmaakmethode uitkomst.

Er zijn echter meer pluspunten dan alleen de veiligheidsaspecten. Door regelmatig de binnenkant van uw schoorsteen te behandelen, verkleint u de kans op brandgevaarlijke ophopingen, zoals creosoot.

Daarnaast kan er onverwacht een vogelnest in de schoorsteen zitten. Vogels zoeken vaak de warmte en veiligheid van schoorstenen, wat de functionaliteit kan belemmeren en bijkomende risico’s veroorzaakt.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Vroeger werd schoorsteenonderhoud vaak vanaf het dak uitgevoerd. Maar met de moderne technieken en gereedschappen kan de reiniging even effectief van binnenuit gebeuren.

Deze innovatieve methode omzeilt de noodzaak voor tijdrovende en mogelijke risicovolle voorbereidingen. Hierdoor kan het reinigingsproces sneller aanvangen en afgerond worden, wat resulteert in een grondiger schoonmaak en potentiële kostenbesparingen voor u.

Wilt u uw schoorsteen laten schoonmaken? Neem dan contact op met Schoorsteenveger IJmuiden via 0255 203 578.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Met de juiste expertise, opleiding en gereedschappen, is de schoorsteen van binnenuit reinigen even betrouwbaar als vanaf het dak. We verzekeren dat ons ervaren team elke opdracht uitvoert met aandacht voor precisie.

We begrijpen hoe belangrijk een schone en goed functionerende schoorsteen is, zodat u na onze dienstverlening onbezorgd kunt genieten van uw kachel of open haard.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door een erkende schoorsteenveger? Neem dan contact op met Schoorsteenveger IJmuiden via 0255 203 578.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Voor deze techniek is onbelemmerde toegang tot de schoorsteen essentieel. Wanneer dit is vastgesteld, zal de schoorsteenveger een reeks specifieke gereedschappen gebruiken.

Met flexibele veegroeden, die aan de specifieke eisen kunnen worden aangepast, kan de schoorsteenveger de gehele schoorsteen reinigen, vanaf de bodem tot de top.

Wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via 0255 203 578. Het team van Schoorsteenveegservice IJmuiden staat altijd voor u klaar!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in IJmuiden? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger IJmuiden.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger IJmuiden.

Werkwijze Schoorsteenveger IJmuiden

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger IJmuiden via 0255 203 578. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger IJmuiden op 0255 203 578.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger IJmuiden via 0255 203 578.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger IJmuiden via 0255 203 578.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen IJmuiden

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger IJmuiden heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit IJmuiden

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit IJmuiden

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger IJmuiden nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit IJmuiden

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger IJmuiden mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit IJmuiden

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button